گزارشات مالی در نرم افزار حسابداری ابرستان

شما در حال خواندن این مطلب هستید: گزارشات مالی ابرستان

همانطور که در ویژگی های نرم افزارهای ابری گفته شد، یکی از مزیت های این نرم افزارها دسترسی رایگان و بدون دردسر کاربران به آخرین بروزرسانی ها و امکانات آنها مثل گزارش مالی در سال مالی است. در همین راستا و در جهت افزایش امکانات برای کاربران، بخش گزارشات مالی نرم افزار حسابداری آنلاین ابرستان بهبود و ارتقاء یافته است. در این مقاله ابتدا به معرفی این امکانات پرداخته و سپس کارکرد هر یک از گزارشات بطور جداگانه شرح داده خواهد شد.

الف) امکانات بهبود یافته در بخش گزارشات مالی

1- اضافه شدن بخش تنظیمات در هر یک از گزارشات

معمولا کاربران برای دوره های زمانی خاصی به گزارشات حسابداری مراجعه می کنند. نرم افزار حسابداری آنلاین ابرستان در جهت سهولت هر چه بیشتر برای دسترسی سریع تر کاربران با اضافه کردن پیش فرض های پر کاربرد در بخش بازه زمانی فرایند گزارش گیری را تسهیل نموده است. کاربر در این بخش می تواند با انتخاب گزینه های ذیل بدون درج تاریخ به گزارش مورد نظر دسترسی پیدا کند.

سال مالی جاری:

سیستم با توجه به انتخاب آغاز دوره مالی کسب و کار شما و تاریخ روز اقدام به تعیین بازه زمانی آخرین دوره مالی می نماید. مثلا اگر دوره مالی کسب و کار شما از تیر ماه آغاز می شود و شما در تاریخ یکم خرداد ماه سال 1398 اقدام به گزارش گیری می نمایید، سیستم بطور هوشمند دوره گزارش گیری را از 01/04/1397 تا 31/03/1398 تنظیم می کند.

سال مالی ماقبل:

در این حالت دوره مالی ماقبل در زمان گزارش گیری بطور اتوماتیک تنظیم می شود. در مثال قبل تاریخ گزارش گیری از 01/04/1396 الی 31/03/1397 تنظیم خواهد شد.

سال جاری:

یکی از نکاتی که در گزارشات مالی سیستم های مالی باید به آن توجه داشت، تفاوت در سال مالی و سال جاری است. همانطور که در مثالهای فوق ملاحظه نمودید، سال مالی با سال جاری متفاوت است. مثلا اگر کاربر در همان تاریخ یکم خرداد به جای سال مالی، سال جاری را انتخاب کند دوره زمانی گزارش از 01/01/1398 الی 29/12/1398 تغییر خواهد کرد.

سال قبل:

با توجه به توضیحات فوق مشخص است که در این حالت سیستم برای مثال فوق دوره زمانی 01/01/1397 الی 29/12/1397 را تنظیم می کند.

ماه جاری:

در خصوص ماه تکلیف مشخص است و در مثال فوق تاریخ از 01/01/1398 الی 31/03/1398 تنظیم خواهد شد.

ماه قبل:

دراین حالت در مثال ما ، تاریخ 01/02/1398 الی 31/02/1398 برای گزارش گیری بطور اتوماتیک انتخاب خواهد شد.

ابتدای سال تا امروز:

یکی از موارد پرکاربرد در گزارشات دسترسی روزانه به گزارشات تجمیعی از ابتدای سال تا روز جاری است. در صورتیکه کاربر این گزینه را انتخاب کند سیستم بطور هوشمند در مثال فوق تاریخ کزارش گیری را از 01/01/1398 الی 01/03/1398 تنظیم می کند.

سفارشی:

این بخش همان امکان قبلی است که کاربر خودش باید دوره زمانی دلخواه خود را با درج تاریخ از، تا در سیستم مشخص کند.

2- امکان دسترسی به جزئیات هر یک از اعداد در گزارش.

یکی از مهمترین کارکردهای هر سیستم گزارش گیری، دسترسی مستقیم به جزئیات اطلاعات آن گزارش می باشد. از آنجایی که تمامی اعداد و ارقام در گزارشات حسابداری ماحصل محاسبه اعداد و ارقام ثبت شده در اسناد حسابداری هستند، لازم است که کاربر در صورت لزوم بتواند به ریز جزئیات آن عدد و نحوه محاسبه آن دسترسی داشته باشد.

این امکان به راحتی تنها با یک کلیک بر روی آن عدد در نرم افزار حسابداری طراحی و تعبیه شده است. این یکی از پر کاربردترین و لذت بخش ترین امکانات نرم افزار به شمار می آید.

ب) گزارشات مالی، کارکردها و امکانات

1- گزارش دفتر روزنامه

در این گزارش، کلیه آرتیکل های ثبت شده در اسناد حسابداری بصورت روزانه و به تفکیک سند ارائه می شود و کاربر می تواند با کلیک بر روی اعداد هر یک از اسناد، به سند مربوطه دسترسی داشته باشد.

جهت مشاهده نمونه گزارش دفتر روزنامه کلیک کنید.

2- گزارش دفتر کل

در این گزارش، در قسمت تنظیمات کاربر علاوه بر تعیین بازه زمانی دلخواهش می تواند نسبت به تعیین نمایش ستون های گزارش به دلخواه خود اقدام کند.

ستون های قابل انتخاب برای نمایش در گزارش دفتر کل عبارتند از:

ردیف

افتتاح حساب

نام حساب

گروه حساب

بدهکار

بستانکار

مانده

کاربر می تواند با کلیک بر روی هر یک از اعداد و ارقام این گزارش به ریز تراکنش های آن نیز دسترسی پیدا کند.

برای مشاهده نمونه گزارش دفتر کل کلیک کنید.

3- گزارش تراکنش های حساب

در بخش تنظیمات این گزارش کاربر علاوه بر امکان تعیین بازه زمانی دلخواه، کاربر می تواند هر حسابی را که می خواهد از تراکنش های آن اطلاع پیدا کند انتخاب کند. امکان جستجوی پیشرفته در این بخش به نحوی است که کاربر با تایپ کردن بخشی از نام حساب آن را مشاهده خواهد کرد.

از طرفی دیگر تو رفتگی های موجود در نتایج نشان دهنده سطح حساب ( کل ، معین ، تفصیلی ) است که امکان انتخاب حساب دلخواه کاربر را بسیار ساده و آسان نموده است.

همچنین کاربر می تواند نسبت به انتخاب ستون های دلخواه گزارش به شرح ذیل اقدام نماید:

تاریخ تراکنش

حساب

شماره سند

شرح

بدهکار

بستانکار

مانده

وضعیت سند

ثبت کننده

برای مشاهده نمونه گزارشات تراکنش حساب کلیک کنید.

4- ترازنامه آزمایشی

کاربر می تواند با امکاناتی که در بخش تنظیمات گزارش ترازنامه مهیا شده است نسبت به ساخت انواع گزارشات ترازنامه دو ستونی، چهار ستونی و ترازنامه آژمایشی در سطح تفصیلی یا کل اقدام نماید.

امکانات کنترلی این بخش عبارتند از :

نمایش ستون های صفر ( نمایش کلیه حساب ها در سطح تفصیلی)

نمایش گردش دوره ( ترازنامه چهار ستونی )

نمایش گروه – کل ( نمایش در سطح کل )

5- ترازنامه

یکی از گزارشات مالی نرم افزارهای حسابداری، ترازنامه است. ترازنامه نرم افزار حسابداری  آنلاین ابرستان با ارائه امکانات کنترلی به کاربر اجازه می دهد نسبت به تهیه گزارش به دلخواه کاربر عمل نماید.

گزارشات ترازنامه های استاندارد و چاپی معمولا دارایی ها و بدهی ها را روبروی هم در یک صفحه نمایش می دهند. کاربر می تواند نحوه نمایش ترازنامه را به دلخواه خود تعیین نماید.

6- گزارش سود و زیان

گزارش سود و زیان یکی دیگر گزارشات مالی است که از گزارش های استاندارد سیستم محسوب می گردد. سیستم بطور هوشمند کلیه حساب های مرتبط با گزارش را که در سود و زیان اثر دارد را در گزارش اعمال می کند و اگر در حساب های مربوطه تراکنشی ثبت نشده باشد آنها را از گزارش حذف می کند. لیکن کاربر می تواند در بخش تنظیمات با انتخاب گزینه نمایش ستون های صفر گزارش را در حالت کلی و استاندارد مشاهده نماید

 

14 روز استفاده رایگان از نرم افزار حسابداری آنلاین ابرستان

آخرین نوشته ها

امکان جدید
تصویر صفحه جدید صدور فاکتور